Vești misionare – 23 iunie 2018

Carte achitată în mod miraculos

Helen Johnston, o tânără evanghelistă cu literatură, mergea pe o stradă din Battle Creek, Michigan, şi şi-a dat brusc seama că nu se rugase. S-a oprit şi a cerut îndrumarea lui Dumnezeu. Era în vara anului 2015 şi strângea bani pentru facultate.

În timp ce se apropia de o casă, a auzit un glas care i-a spus: „O să deschidă uşa un bărbat care are nevoie de cartea Tragedia veacurilor.” Câteva secunde mai târziu, s-a deschis uşa. În cadrul ei, stătea un bărbat.

Helen, respectând metoda de a se împrieteni mai întâi cu clientul, i-a oferit o carte de sănătate. Apoi a scos cartea Tragedia veacurilor de Ellen G. White. Bărbatul s-a arătat interesat de aceasta din urmă. Îşi dorea să o cumpere, dar nu avea bani.
Convinsă că Dumnezeu dorea ca acel om să aibă cartea, i-a oferit-o gratuit. Dar bărbatul a refuzat. L-a întrebat atunci dacă avea bani mărunţi prin casă. El a căutat şi a strâns un pumn de monede, dar tot nu se adunase suma necesară. Era dispus să-i dea pe toţi, însă nu putea accepta cartea fără să achite preţul.
Dezamăgită, Helen s-a întors să plece. A făcut câţiva paşi şi a căzut. Monedele s-au împrăştiat pe jos.
Bărbatul a strigat-o:
– Cartea! Ai uitat cartea!
Helen a întors capul spre el şi i-a spus zâmbind:
– Este a dumneavoastră!
– Bine, mă las bătut! i-a răspuns el cu un zâmbet.

După o oră, Helen a ajuns într-un cartier de oameni mai înstăriţi. La uşa unei case, în clipa în care se pregătea să se prezinte, locatara i-a luat-o înainte:
– Tu eşti Helen, nu-i aşa?

Întrebarea aceasta a mirat-o, fiindcă nu-şi amintea să o fi întâlnit vreodată pe această doamnă.

– Sunt adventistă de ziua a şaptea, i-a spus ea. De dimineaţă, în timp ce citeam din Biblie, Dumnezeu mi-a pus în minte gândul că avea să vină la uşa mea o fată pe nume Helen. Şi mi-a mai pus în minte gândul să scriu un cec de douăzeci de dolari pentru că Helen avea să întâlnească un bărbat care nu avea cu ce să plătească Tragedia veacurilor.

Apoi a semnat cecul cu suma de douăzeci de dolari. Nu mai trebuia decât să treacă numele beneficiarului.
– Ce nume să trec? a întrebat-o ea.

Autor: Kamil Metz, coordonatorul la nivel internaţional al activităţii de
distribuire a pliantelor GLOW.


Părerea mea