Cerc complet

Locuiesc în Louisville, un oraş din statul american Kentucky, şi experienţa pe care vreau să v-o relatez a avut loc de Anul Nou.

Când am ieşit din casă să duc gunoiul, a venit la mine un tânăr şi mi-a spus: „Realizez un sondaj care ar putea îmbunătăţi calitatea vieţii oamenilor din această zonă. Doriţi să participaţi?”

Aveam să aflu mai târziu că acest tânăr prietenos lucra ca voluntar pentru organizaţia de tineret GYC (Generation of Youth for Christ) şi participa la convenţia anuală a acestei organizaţii, care se desfăşura în perioada aceea în oraşul meu. Nu-mi imaginam în clipa aceea că şi eu aveam să merg din casă în casă cu ocazia Convenţiei GYC de anul următor!

M-am uitat o secundă la foaia de sondaj pe care mi-a dat-o. Am încercuit că doream să studiez Biblia şi să mi se facă vizite acasă. Apoi, timp de cinci luni, nu s-a întâmplat nimic.

În luna mai, mama m-a anunţat că venise cineva la noi ca să studieze Biblia cu mine. Şi a revenit de şase ori după aceea, dar, de fiecare dată, eu eram la cursuri, la facultate. În final, când a revenit în iunie, eram acasă. Am făcut cunoştinţă, am aflat că era lucrător biblic şi că îl chema Ramone. Am stabilit să studiem Biblia vinerea, într-un restaurant local. Nu ştiam absolut nimic despre Biserica Adventistă. Eram membră activă în altă biserică creştină, eram instructoare de copii şi mergeam în călătorii misionare. Însă relaţia mea cu Isus nu era aşa cum aş fi vrut. Mă rugam mult să fiu mai aproape de El. Rugăciunile mele au primit răspuns prin Ramone.

În timp scurt, i-am trimis mesaj că voiam să studiez Biblia de două ori pe săptămână. Am acceptat tot ce am descoperit. Pe măsură ce am făcut schimbări în alimentaţie şi în stilul de viaţă, am început să mă simt mai bine. Îmi place foarte mult textul din Romani 12:2, care spune: „Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu cea bună, plăcută şi desăvârşită.”

Această înnoire a minţii mi-a lărgit orizontul gândirii. Acum, când învăţ, obiectivul meu nu mai este o notă mare, ci Dumnezeu. Vreau ca informaţiile din domeniul logopediei pe care mi le însuşesc să le aducă vindecare oamenilor.

Am vizitat biserica la care mergea Ramone şi am aflat despre Convenţia GYC care urma să aibă loc în decembrie 2016, în Houston, statul Texas. M-am alăturat Bisericii Adventiste cu puţin timp înainte de această convenţie.

Mi-a plăcut foarte mult să merg din casă în casă împreună cu voluntarii GYC! Mai multe persoane s-au înscris la cursul de Biblie.

Un tânăr a arătat acelaşi interes deosebit ca şi mine. Mă rog ca şi experienţa lui să se închidă în cerc complet! Ştiu ce putere are o foaie de sondaj!

 

Autor: Brittany Fletcher, studentă din Louisville, Kentucky, se pregăteşte să devină logoped; are douăzeci şi doi de ani.


Părerea mea