Maestrul


„Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre.” (Matei 11:29)

Ascultă ediția audio aici.

Imaginează-ți că ești într-o sală de concert! Încet, cortina se ridică. Orchestra interpretează piesa ta preferată. Simți cum îți tace inima ca să asculte… Sala e mută. La finalul piesei, explodează în aplauze. Abia aștepți ca dirijorul mic de statură să se întoarcă ca să-i vezi fața… Se face tăcere, ca apoi sala să explodeze iar în aplauze și aclamații.

Înainte cu ceva timp de începerea concertului, la intrarea în sală era îmbulzeală, deși oamenii aveau bilete cu loc. Atenția tuturor era atrasă de un grup elegant, dar mai gălăgios, în care animatorul, îmbrăcat după cele mai noi canoane ale modei, avea carismă și demonstra că vrea să se impună pe toate căile între concurenții de fițe din grupul lui. A reușit să se impună total, la un moment dat, când a pus la punct un alt grup condus de un tip mai mic de înălțime, îmbrăcat într-un pardesiu modest, care încerca discret să-și croiască drum prin mulțime. La mustrarea vedetei, toată mulțimea a aprobat cu aplauze, iar grupul celui cu pardesiul ponosit s-a așezat tăcut la coadă. I-au lăsat să intre până și pe cei care au venit după ei. Cineva l-a întrebat de ce n-a spus nimic. Iar el a tăcut…

„Inima omenească nu va cunoaște niciodată fericirea până când nu va fi modelată de Duhul lui Dumnezeu. Duhul ajută sufletul reînnoit să se conformeze modelului, care este Isus Hristos. Prin influența Sa, vrăjmășia împotriva lui Dumnezeu este schimbată în credință și iubire, iar mândria, în umilință. Sufletul vede frumusețea adevărului, iar Hristos este onorat prin excelența și desăvârșirea caracterului” (OHC, p. 152).

Doamne, ajută-ne să facem ucenici după modelul Tău!

Provocare:

Identifică modelele din societate și biserică pe care le promovați ca familie!

Carol Băndean Potocian
Conferința Transilvania de Nord

 



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.