Adolescentul discret


„El nu va striga, nu-Și va ridica glasul și nu-l va face să se audă pe ulițe.” (Isaia 42:2)

Ascultă ediția audio aici.

Isus nu S-a izolat într-o chilie, departe de oameni, ci, dimpotrivă, a trăit aproape de ei, a intrat în casele lor, a ascultat durerile inimii care nu puteau fi spuse altora și, deși nu a făcut nimic supranatural, prezența Lui a fost totuși o mângâiere pentru suferinzi. Nu a fost întotdeauna bine primit, ci adesea a trebuit să îndure dezaprobarea, opoziția și batjocura. Uneori, cele mai bune intenții și gesturile pline de tact erau întâmpinate cu răutate. Rabinii locali Îi dezaprobau comportamentul atunci când nu putea să fie de acord cu ei. „Din tinerețe a trebuit să învețe lecția grea că trebuie să tacă și să sufere cu răbdare” (VI, p. 65).

Deși nu a fost un singuratic, Isus a fost un adolescent discret. Nu căuta să iasă în evidență, nu căuta popularitatea, cu toate că știa cine este. Printre consătenii Lui gălăgioși, între frații Lui mai mari, dar chiar și față de Iosif și Maria, Isus s-a simțit singur. „În copilărie, tinerețe și maturitate, Isus a fost singur. În sfințenia și credincioșia Sa, El a călcat singur teascul și niciun om n-a fost cu El. A dus povara teribilă a răspunderii pentru salvarea oamenilor. Știa că, dacă nu se face o hotărâtă schimbare în principiile și țelurile neamului omenesc, toți vor fi pierduți. Această povară apăsa asupra sufletului Său și nimeni nu-și putea închipui cât era de grea. Cu o stăruință neabătută Și-a îndeplinit planul vieții Lui, acela de a fi Lumina oamenilor” (Ibidem, p. 70).

Avem astăzi marele privilegiu să călcăm pe urmele acestui mare Adolescent, care a trăit printre noi „plin de har și de adevăr” (Ioan 1:14). Indiferent dacă ești copil sau adult, acest Erou te atrage ca un magnet. În cămăruțele ascunse ale minții tale, ești un singuratic. Simți că cei din jurul tău nu te înțeleg, poate chiar ai fost respins… Refugiază-te la Hristos! El știe deja. Nu renunța, urmează-L neabătut, și te va duce la victorie!

Doamne, ajută-mă să Te știu aproape și în singurătatea mea!

Provocare:

Interesează-te astăzi de cineva din anturajul tău cu care nu ai mai vorbit de mult timp!

Miklos Palffi
Conferința Transilvania de Nord

 



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.