Mulțumesc, Tată!


„Tu ești Dumnezeul meu, și eu Te voi lăuda; Dumnezeule, Te voi preamări.” (Psalmii 118:28)

Ascultă ediția audio aici.

Când încercările sau vremurile tulburi vin asupra noastră, avem tendința să Îl bombardăm pe Dumnezeu cu diferite cereri. O facem fără să ne dăm seama. E un reflex de supraviețuire. Știm că doar la El e salvarea și soluția pentru problemele noastre. Și nu știu dacă e și cazul tău, dar la mine se aplică vorba aceea: „Un necaz nu vine niciodată singur.” De cele mai multe ori, când am o problemă, după ea mai vin și altele, de parcă s-au vorbit! Este foarte greu să mergi mai departe și să fii optimist când sufletul tău e inundat de îngrijorare, de gânduri nu tocmai pozitive. Tocmai de aceea în momente ca acestea e important să fim recunoscători, să găsim motive să Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ce e bun și frumos în viața noastră.

Dacă treci printr-un moment dificil în viața ta, rugăciunile tale s-ar putea să semene mai mult cu o listă de plângeri și cereri decât cu un cântec de mulțumire. Dumnezeu vrea să Îi predai durerea ta, dar te și invită să Îi oferi mulțumire pentru lucrurile frumoase de care te bucuri. În felul acesta, El îți amintește că tu și situația în care te afli sunteți în mâna Lui atotputernică. Fii recunoscător că Dumnezeu e prezent în viața Ta la fiecare pas pentru a te mângâia și a te sprijini!

Mulțumirile pe care I le aducem lui Dumnezeu în timp de criză au, de fapt, scopul de a ne încuraja pe noi, de a ne ajuta să vedem că mai există și luminițe în viața noastră, că nu e totul pierdut, că Dumnezeu e încă acolo. Chiar dacă pare că am ajuns la capătul puterilor, El este acolo, iar brațele Sale puternice ne vor purta și mai departe.

Tată, sunt foarte recunoscătoare pentru lucrurile bune pe care le-ai așezat în viața mea! Sunt recunoscătoare pentru prieteni și familie (uneori chiar și pentru străini!) – oameni prin care Îmi vorbești și prin intermediul cărora mă ridici. Orice aș avea de înfruntat, oricum m-aș simți, găsesc mereu lucruri pentru care să fiu mulțumitoare: viața mea, sănătatea mea, faptul că Te cunosc pe Tine. Îți mulțumesc pentru cine ești Tu și pentru persoana care m-ai creat să fiu!

Provocare:

Te provoc ca fiecare moment de părtășie cu Tatăl tău să îl începi prin a-I mulțumi. Găsește de fiecare dată un lucru pentru care să Îi mulțumești, și vei fi mai fericit(ă)!

Cristina Capră
Conferința Oltenia

 



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.