Un vrăjmaș a făcut lucrul acesta


Robii stăpânului casei au venit şi i-au zis: „Doamne, n-ai semănat sămânţă bună în ţarina ta? De unde are dar neghină?” El le-a răspuns: „Un vrăjmaş a făcut lucrul acesta.” Şi robii i-au zis: „Vrei dar să mergem s-o smulgem?” (Matei 13:27-28)

Ascultă ediția audio aici.

În perioada adolescenței, Felix a intrat într-un anturaj periculos care l-a atras în lumea oribilă a drogurilor și a devenit dependent de heroină. La 25 de ani, i-a cunoscut pe Pedro și Laura Peralta, o familie adventistă care l-a învățat Evanghelia. Felix L-a întâlnit pe Domnul. Mai târziu s-a căsătorit cu Esperanza, una dintre fiicele familiei Peralta, și au format o familie în care se trăia în mod fidel după Evanghelie. Dar după doi ani de la căsătorie și având deja o fetiță, Felix a început să aibă simptomele unei boli ciudate: era vulnerabil față de tot felul de infecții, în ciuda regimului său alimentar și a unei vieți foarte sănătoase. Din păcate, medicii l-au diagnosticat cu SIDA. Boala înainta lent, dar în 1994, la 33 de ani, a cerut o rugăciune specială însoțită de ungere. Pastorul bisericii lui mi-a cerut să o fac eu și am făcut-o, nu fără o anumită nedumerire: de ce nu a fost eradicat total și definitiv răul?

Am găsit răspunsul la întrebarea mea în parabola neghinei și am vorbit despre ea la ungere: „Un vrăjmaş a făcut lucrul acesta.” Dumnezeu semănase sămânța bună în inima lui Felix, dar, mai înainte, Diavolul semănase și el neghină. Fără ca el să fi vrut, binele și rău crescuseră în liniște împreună, se dezvoltaseră și, în cele din urmă, și-au adus roadele: spice bogate de grâu amestecate cu sămânța toxică de neghină. Grâul a hrănit viața cea nouă a lui Felix, umplând-o de bucurie, pace și iubire, dar neghina i-a distrus sănătatea. Nu am putut să smulg neghina din cauză că rădăcinile ei ipocrite s-au întrețesut cu cele de grâu până acolo încât a o smulge pe una ar fi însemnat a o scoate și pe cealaltă. „Lăsaţi-le să crească amândouă împreună până la seceriş”, spune Hristos. Atunci, Domnul va face separarea definitivă și va spune îngerilor Săi: „Smulgeţi întâi neghina şi legaţi-o în snopi, ca s-o ardem, iar grâul strângeţi-l în grânarul meu” (Matei 13:30).

După ungere, Felix a mai trăit patru ani. S-a stins la vârsta de 37 de ani. Prin harul lui Dumnezeu, nici Esperanza, soția lui, nici fetița lor nu au suferit niciun fel de contaminare. Au trecut mulți ani de atunci, dar familia Peralta își amintește de Felix ca de un spic în hambarul lui Dumnezeu.

Cât de curând, răul se va sfârși. Să ne pregătim pentru împlinirea acestei făgăduințe.



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.