A cerceta cu atenție


Cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun! Feriţi-vă de orice se pare rău! (1 Tesaloniceni 5:21-22)

Ascultă ediția audio aici.

Odată ce Isus S-a înălțat la cer, biserica primară s-a confruntat cu tot felul de provocări în încercarea de a rămâne hotărâtă în speranța Evangheliei. Au apărut tot felul de idei legate de învățătura creștină în anumite biserici, dar altele s-au dovedit a fi drastice. Problema este că unele atitudini extreme din partea unor credincioși împiedică alte persoane să se apropie de biserică. La fel ca atunci, se întâmplă și astăzi. Unele manifestări autoritare ale credinței în anumite domenii ale vieții bisericii paralizează un mare număr de oameni în încercarea lor de a-și preda viața lui Hristos. „Fanatismul și răutatea cu care își fac lucrarea oameni care în mod nelegitim își spun trimiși ai lui Dumnezeu au drept consecință faptul că mulți oameni buni și serioși privesc cu o mare neîncredere și nu dau credit celor care cred în revelația divină. Cel care caută adevărul trebuie să se pregătească și împotriva minciunilor falșilor profeți și mentori, și împotriva eșecului în ce privește cunoașterea adevărului. Apostolul Pavel spune: «Nu dispreţuiţi prorociile. Cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun»” (Christian Experience and Teaching of Ellen G. White, p. 244). Apostolul Pavel ne amintește că nu e cazul să acceptăm toate opțiunile care ni se oferă și să nu facem nicio deosebire între ele. Ne sfătuiește să avem criteriile corecte de selecție și să avem în vedere un obiectiv.

„Conform acestui îndemn, credincioșii lui Hristos trebuie să fie deschiși să ia în considerare dovezile care arată că actuala mișcare adventistă este călăuzită de Dumnezeu și să ia în considerare manifestările profetice care au legătură cu această mișcare. Ni se amintește, în același timp: «Păziţi-vă de prorocii mincinoşi! Ei vin la voi îmbrăcaţi în haine de oi, dar pe dinăuntru sunt nişte lupi răpitori.» Criteriul care trebuie să ne călăuzească este acesta: «După faptele lor îi veți cunoaște»” (Christian Experience and Teaching of Ellen G. White, p. 244).

Trebuie să ne ferim de rău. A alege dintre numeroasele și diversele opțiuni pe care le întâlnim în viață, după un criteriu moral și spiritual, este cea mai bună metodă de învățare și are un obiectiv: păstrarea a ceea ce este bun, adică a ceea ce are ca scop realizarea binelui, căutarea și găsirea adevărului. Apostolul Pavel explică într-un alt pasaj ce trebuie să căutăm: „Tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească” (Filipeni 4:8).

Să Îi cerem astăzi lui Dumnezeu să ne îndepărteze de rău.


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.