Este timpul să înțelegem profețiile

Tu însă, Daniele, ţine ascunse aceste cuvinte şi pecetluieşte cartea până la vremea sfârşitului. Atunci, mulţi o vor citi şi cunoştinţa va creşte. (Daniel 12:4)

Cu câţiva ani în urmă, discuţiile despre sfârşitul lumii erau aproape în mod exclusiv legate de sfera religioasă. Predicile despre viitor ale conducătorilor spirituali aveau un ton care părea prea catastrofic, dezastruos sau negativist în comparaţie cu discursul progresist şi avangardist al sferelor ştiinţifice ale societăţii. Zilele acestea, mai degrabă cei preocupaţi de mediu, ecologiştii şi cercetătorii sunt în mod serios îngrijoraţi de schimbările climatice şi de încălzirea globală răspunzătoare de uraganele şi cutremurele din ce în ce mai dese şi agresive pe care le suportăm. Se mai adaugă crizele economice care asfixiază anumite părţi ale lumii, antrenând în mecanismul lor revolte sociale. Trăim timpuri de profundă instabilitate socială, un scenariu „de strâmtorare printre neamuri” prezis în Biblie şi care precedă întoarcerea lui Isus în lumea aceasta (Luca 21:25).

Expresia „timpul sfârşitului”, precum şi alte formulări cu sens asemănător, apare de nouă ori în cartea profetului Daniel. Pe de altă parte, toate ciclurile profetice cu care are legătură se desfăşoară de-a lungul unor evenimente care au loc la sfârşitul istoriei. Până în secolul al XVIII-lea, partea din această carte care avea legătură cu evenimentele finale era considerată ca fiind ocultă, secretă, de neînţeles. Dar în secolul al XIX-lea, împlinirea profeţiei fiind aproape, cartea trebuia studiată pentru a-i descoperi secretele atât de bine păzite. Astfel au înţeles şi au acţionat pionierii bisericii noastre. Ellen White scria: „Pe măsură ce ne apropiem de încheierea istoriei lumii, proorociile lui Daniel cer o atenţie deosebită, deoarece se referă chiar la timpul în care trăim” (Profeţi şi regi, p. 350).

Mesajul cărţii lui Daniel, această providenţă descoperită special pentru poporul lui Dumnezeu din timpul sfârşitului, ne arată drumul pe care trebuie să mergem şi mesajul judecăţii pe care trebuie să îl predicăm. Naşte în noi credinţa şi încrederea în conducerea profetică a lui Dumnezeu. Ne vesteşte marea întâlnire cu Mântuitorul nostru şi ne pregăteşte pentru ea. Ne aminteşte că există în ceruri un Dumnezeu, invitându-ne să fim atenţi la orologiul profetic, care ne anunţă că a sosit timpul să studiem profeţiile ce vestesc soarta omenirii.

Astăzi este momentul ideal pentru a ne ridica privirile şi a observa cu atenţie cum se împlinesc profeţiile care anunţă întoarcerea lui Isus în lumea noastră.

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.