[Joi] Femeia cu boala incurabilă

Dar Isus i-a zis: „Fiică, credința ta te-a mântuit; du-te în pace și fii tămăduită de boala ta!” (Marcu 5:34)

Vă invit ca, împreună cu mine, să vă alăturați mulțimii care Îl însoțește pe Domnul Isus pe străzile Capernaumului, în drum spre casa lui Iair. Mă impresionează o femeie, pe fața căreia se poate citi suferința îndelungată, de doisprezece ani, dar și speranța că doar Marele Medic o poate vindeca. „Și-a cheltuit toți banii și toată averea pe doctori și pe leacuri, ca în urmă să i se spună că nu se poate vindeca. Dar speranțele ei s-au redeșteptat când a auzit de vindecările făcute de Hristos. Era sigură că, dacă s-ar putea atinge măcar de El, ar fi vindecată” (Viața lui Iisus, p. 294, ed. 2015). L-a căutat pe Domnul la marginea mării, apoi în casa lui Levi-Matei, dar nu a reușit să se apropie de El. O urmăresc pe această femeie în disperarea ei, dar, în același timp, Îl urmăresc pe Domnul Hristos, care, auzind strigătul inimii ei, „ajunge aproape de locul în care se află ea” (Ibidem). El aude și strigătul inimii tale și este dornic să-ți vindece nu doar trupul, ci și sufletul de orice boală a păcatului. Tu Îl cauți cu ardoare?

Iată, se află în prezența Marelui Medic. În timp ce Domnul merge, ea izbutește să-I atingă doar marginea veșmântului. În clipa aceea a știut că era vindecată. Vrea să se strecoare prin mulțime, când Îl vede pe Domnul Hristos oprindu-Se și întrebând: „Cine s-a atins de Mine?” Mântuitorul poate să deosebească atingerea credinței de atingerea întâmplătoare a mulțimii nepăsătoare. El vrea să-i spună acestei femei – și ție, și mie – cuvinte de mângâiere, care să-i aducă bucurie. Stăruind să afle cine L-a atins, femeia vine sfioasă și se aruncă la picioarele Lui, mulțumindu-I pentru vindecare. Tu Îi mulțumești Mântuitorului pentru toate rănile vindecate în trupul și în sufletul tău?

„Nu prin atingerea exterioară de El, ci prin credința care a luat în stăpânire puterea Lui divină s-a făcut vindecarea… Tot așa stau lucrurile și în cele spirituale.” (Ibidem)

Puterea Lui nu a scăzut odată cu trecerea timpului, iar dragostea Lui pentru tine este din ce în ce mai mare. Vino la El, și vei experimenta măreția împlinirii făgăduințelor Sale!

Magdalena Toma, Arad

Material preluat de pe devotionale.ro.