Paște fericit!

El le-a zis: „Nu vă înspăimântaţi! Căutaţi pe Isus din Nazaret care a fost răstignit: a înviat, nu este aici; iată locul unde Îl puseseră.” (Matei 16:6)

Cu o zi sau două în urmă, cineva m-a întrebat ce voi face special de Paște. I-am răspuns: „Nimic special. Nu am plănuit nimic special. Probabil îmi voi petrece cea mai mare parte a zilei cu soțul meu, care se află într-un sanatoriu.”

Atunci mi s-a părut că domnul care mi-a pus întrebarea s-a întristat. Am adăugat: „E totul bine. De fapt, eu sărbătoresc Paștele în fiecare zi! Mă trezesc dimineața și sunt recunoscătoare că Mântuitorul a înviat. Pentru că El trăiește, noi toți putem trăi – și nu numai acum, dar și o veșnicie, în ceruri.”

Cu acest mic schimb de replici am conștientizat că recunoștința mea este mai mare ca oricând pentru că, în astfel de ocazii, le putem spune și altora – străinilor, prietenilor și familiei – cât de special este Paștele în realitate! Nu este despre ouă roșii, iepurași și puișori de găină. Este, de fapt, despre Darul mântuirii! Este despre prețul imens pe care Tatăl ceresc l-a plătit pentru a ne răscumpăra din păcat. Cât de des ar trebui să ne oprim și să numărăm toate darurile pe care El ni le acordă zilnic și continuu prin Duhul Său cel Sfânt!

Care sunt pasajele biblice cele mai relevante pentru tine de Paște? Iată câteva care sunt pline de însemnătate pentru mine:

„Aceasta este ziua pe care a făcut-o Domnul: să ne bucurăm şi să ne înveselim în ea!” (Psalmii 118:24). Și „o privire prietenoasă înveseleşte inima, o veste bună întăreşte oasele” (Proverbele 15:30). Ce profunde implicații sunt în cuvintele îngerului, din dimineața învierii: „El le-a zis: «Nu vă înspăimântaţi! Căutaţi pe Isus din Nazaret care a fost răstignit: a înviat»” (Marcu 16:6).

Noi suntem copiii lui Dumnezeu. Nu ar trebui să fim bucuroși să împărtășim cu alții vestea mormântului gol? Sunt mulţi care au nevoie să afle vestea bună a mântuirii și să-L accepte ca Domn și Mântuitor pe Hristos Cel înviat. Astfel, atunci când spun: „Paște Fericit!”, le transmit altora că sunt fericită și recunoscătoare pentru darul lui Isus, dar oferit tuturor.

Să aveți un Paște special, plin de pace și de bucurie – azi și în fiecare zi de-acum înainte!

Grace A. Keene


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.