Un veșmânt nepătat

Voi însă sunteţi o seminţie aleasă, o preoţie împărătească, un neam sfânt, un popor pe care Dumnezeu Şi l-a câştigat ca să fie al Lui, ca să vestiţi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunată. (1 Petru 2:9)

„Veniţi totuşi să ne judecăm”, zice Domnul. „De vor fi păcatele voastre cum e cârmâzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lâna.” (Isaia 1:18)

Cu câțiva ani în urmă am întâlnit o frumoasă tânără creștină. Era entuziastă și plină de zel pentru Domnul. Era mereu prezentă la adunările și serviciile divine de la biserică. Din nefericire, s-a îndepărtat de învățăturile biblice. A început să se considere prințesă și gândea că l-a întâlnit pe Făt-Frumos. Nu după mult timp, a ajuns să trăiască pe un teritoriu străin. Și cum mai încerca Diavolul să lărgească acel teritoriu!

Mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu că această tânără a avut o mamă care se ruga și o biserică-familie care a continuat să o contacteze, încurajând-o să facă mai multe alegeri potrivite. Se pare că totuși munții din viața tinerei deveneau tot mai abrupți, mările, tot mai agitate și deșerturile, tot mai aride. Și, chiar în această perioadă, Dumnezeu a luat-o de mână. Laudă Domnului că El le dă celor rătăciți o a doua șansă pentru a veni la El și a-L recunoaște ca Domn și Mântuitor! Astăzi, această femeie Îi slujește din nou lui Dumnezeu, în modul în care ea știe cel mai bine. Totuși, unii o văd ca fiind încă o femeie căzută din har.

După părerea mea, este greu să refaci în ochii oamenilor „gloria” de odinioară a cuiva. Sunt recunoscătoare totuși că în ochii lui Dumnezeu această tânără este o prințesă adevărată, care face parte din preoția Sa împărătească. Veșmintele ei nu mai sunt pătate de păcat. În schimb, ea poartă veșmântul neprihănirii lui Hristos, care este alb ca zăpada. Deci, următoarea dată când cineva încearcă să te acuze pentru alegerile neînțelepte din trecut, nu trebuie să te simți nedemnă, nedorită și nefolositoare. Când cineva aruncă în tine cu noroi, scutură-te și pășește mai sus, mai aproape de Isus.

Amintește-ți că, de foarte multe ori, ceea ce o persoană spune despre tine nu este și ceea ce Dumnezeu gândește despre tine.

Doamne, ajută-ne astăzi să ne amintim ceea ce Tu, în dragostea Ta neîntreruptă, ai făcut pentru noi. Ajută-ne să purtăm veșmântul Tău fără pată cu simțământul că suntem valoroase în ochii Tăi.

Rose Coleman


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.