Speranța – piesa lipsă

Şi tot ce a fost scris mai înainte a fost scris pentru învăţătura noastră, pentru ca, prin răbdarea şi prin mângâierea pe care o dau Scripturile, să avem nădejde. (Romani 15:4)

Cu câțiva ani în urmă, eu și prietena mea am ținut un studiu biblic cu o doamnă. Am observat că ea era neliniștită din cauza unor lucruri nerezolvate. După ce a participat împreună cu noi la câteva întâlniri evanghelistice, ea a vrut să aibă DVD‑uri cu materialele prezentate. Într-o zi, am plecat în grabă pentru studiul biblic pe care îl făceam împreună. Dar când am ajuns la complexul de clădiri unde locuia, mi-am dat seama că nu am luat DVD-ul cu mine. Am înălțat o rugăciune grăbită, spunând: „Doamne, ajută-mă! Ce trebuie să fac?”

Am intrat și am conversat pentru câteva momente, apoi am recunoscut:

– Am uitat acasă DVD-ul. Totuși, am aici, în Biblia mea, șaisprezece mici studii cu texte de căutat în Biblie. Am putea să facem unul dintre ele.

– Ce studii sunt acestea? a întrebat ea, în timp ce privea lista studiilor.

A ales primul dintre studii, cel despre Cuvântul lui Dumnezeu. În rugăciune, am cerut ca Duhul Sfânt să ne conducă în acel studiu. Am citit câteva versete, inclusiv pe cel din Ioan 17:17: „Sfinţeşte-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul.” Apoi pe cel din 2 Petru 1:20,21: „Fiindcă mai întâi de toate, să ştiţi că nicio prorocie din Scriptură nu se tâlcuieşte singură. Căci nicio prorocie n-a fost adusă prin voia omului, ci oamenii au vorbit de la Dumnezeu, mânaţi de Duhul Sfânt.”

Am mai citit alte câteva versete și apoi am ajuns la Romani 15:4: „Şi tot ce a fost scris mai înainte a fost scris pentru învăţătura noastră, pentru ca, prin răbdarea şi prin mângâierea pe care o dau Scripturile, să avem nădejde.” În acel moment am avut o „revelație”. Studenta noastră biblică a exclamat: „De aceasta aveam nevoie! Am nevoie de speranță!” Apoi, ne-a mai destăinuit: „În fiecare zi citesc timp de două ore. Am început cu toate aceste cărți pe care oameni bine intenționați mi le-au dat pentru a mă ajuta să combat anxietatea mea. După două ore de lectură, sunt prea obosită să mai deschid Biblia. Poate ar trebui să încep cu Biblia.” Ce descoperire! Extraordinar! am gândit eu.

Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

Diane Pestes


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.