Cerere pentru liniște

Până la bătrâneţea voastră Eu voi fi acelaşi, până la cărunteţea voastră vă voi sprijini. V-am purtat şi tot vreau să vă mai port, să vă sprijin şi să vă mântuiesc. (Isaia 46:4)

La muncă, soțul meu, Jed, a câștigat recent o călătorie în Jamaica, cu promisiunea unor plaje frumoase, climat cald și o cazare specială, fiind incluse băuturile răcoritoare și masa. I-am cerut agentului de voiaj să ne găsească un loc unde să avem liniște și pace. De-abia așteptam acea vacanță relaxantă. Totuși, când am ajuns am realizat că informația din broșură era exagerată. Am petrecut următoarele patru zile în căutarea unui colț mai liniștit, pe undeva. Nu era ușor de realizat acest lucru, deoarece tot timpul era agitație cu turiștii și cu angajații, cu muzica la volum înalt, cu aparatele de suflat frunzele de pe jos, cu mașinile de tuns iarba, autovehiculele, autobuzele și mașinile de golf. Speranța pentru câteva zile de liniște era spulberată.

Pentru că doream cu tot dinadinsul să obținem cât mai mult posibil din acea vacanță, Jed și cu mine am continuat să căutăm și, în cele din urmă, am găsit un loc departe de raza auditivă a echipajelor de mentenanță, de boxele bubuind cu muzică raggae și de mulțimea zgomotoasă. Având aici o vedere frumoasă spre ocean, am început să inspirăm adânc – până când o șalupă cu niște petrecăreți a acostat chiar lângă colțul nostru „liniștit”. Jed și cu mine am privit unul la altul și doar am oftat – căci trecuserăm de vârsta „spărgătorilor de petreceri”.

Ceea ce a salvat puțin acea călătorie a fost întâlnirea cu un grup de oameni care s-a întâmplat să fie membri ai aceleași confesiuni din care făceam parte și noi. Am avut cu ei conversații minunate și am avut parte de binecuvântări reciproce. Am mai avut ocazia de a le împărtăși dragostea lui Hristos și altora. Odată întorși acasă, mă gândeam că nu avusesem parte de toată odihna de care aveam nevoie. Totuși, Dumnezeu este credincios. În prima dimineață când am ajuns acasă, El m-a îndrumat să citesc un verset din Isaia. În acel verset am găsit că odihna mea este în Isus. El singur asigură odihna.

„Până la bătrâneţea voastră Eu voi fi acelaşi, până la cărunteţea voastră vă voi sprijini. V-am purtat şi tot vreau să vă mai port, să vă sprijin şi să vă mântuiesc” (Isaia 46:4).

Sunt recunoscătoare că Dumnezeu chiar are grijă de toate nevoile noastre. Jed și cu mine suntem fericiți să fim acasă. Vom sta departe de mașinile de suflat frunze – măcar pentru o vreme – sau vom purta în urechi dopuri împotriva zgomotului.

Lee Lee Dart


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.