„Nu te teme!”

Nu te teme de nimic, căci Eu te izbăvesc, te chem pe nume, eşti al Meu. – Isaia 43:1

Îmi plac foarte mult cuvintele din Isaia 43:1. De ce? Pentru că Dumnezeu ştie că ne confruntăm cu temeri în fiecare zi, şi totuşi El ne spune să nu ne temem. „Nu te teme” au fost cuvintele pe care îngerul i le-a spus Măriei, mama lui Isus (Luca 1:30) şi Dumnezeu, de atunci încoace, a adresat aceleaşi cuvinte fiecărei femei. El nu spune că nu există pericole. Există. Uneori, cele mai mari temeri ale noastre se adeveresc. Chiar şi atunci, ce contează cu adevărat este că ştim cine este Dumnezeu şi unde este El – chiar lângă noi.

În timp ce îmi fac bagajele pentru călătoria în Bulgaria mă gândesc la toate detaliile pe care trebuie să le pun la punct înainte de a pleca – detalii care implică planificare, rugăciune şi o mare măsură de curaj din moment ce călătoriile în ziua de astăzi sunt atât de imprevizibile. Gândindu-mă la toate aceste lucruri, îmi amintesc de un verset special: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare” (Isaia 41:10).

Curajul ia locul temerilor mele când Dumnezeu îmi reaminteşte că El este ajutorul meu şi că pot fi mulţumită. Mulţumirea nu înseamnă să primeşti ce vrei, ci să fii fericit cu ce ai deja.

Isus este Singurul care ne poate împlini cele mai profunde nevoi şi ne ia temerile atunci când depindem de El. Dumnezeu este cu noi şi El ne va întări în călătoria noastră. De asemenea, avem asigurarea făgăduinţei Sale: „Nicidecum n-am să te las, cu niciun chip nu te voi părăsi” (Evrei 13:5). Dacă El a promis, noi putem cere împlinirea făgăduinţei. Tocmai am închis valiza după ce mi-am pus toate cele necesare pentru o călătorie de paisprezece zile, îmi amintesc că El este cu mine şi mă va proteja.

Nu ştiu ce vei face astăzi sau săptămâna viitoare, dar Dumnezeu va fi cu tine. Încrede-te în această făgăduinţă: „Nu te teme!” Prezenţa Lui este motivul pentru care tu şi eu nu trebuie să ne temem şi motivul pentru care putem spune: „Domnul este ajutorul meu, nu mă voi teme: ce mi-ar putea face omul?” (vezi Evrei 13:6).

Acum, la începutul zilei, nu uita: Dumnezeu te ţine strâns. Mâna Sa puternică te va călăuzi la fiecare pas. Ai încredere şi nu te teme! Ai susţinerea lui Dumnezeu, prezenţa lui Dumnezeu, făgăduinţele lui Dumnezeu şi protecţia Lui. De ce să te temi?

Raquel Queiroz da Costa Arrais


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.