Tărie pentru zile grele

Zăvoarele tale să fie de fier şi de aramă şi puterea ta să ţină cât zilele tale! – Deuteronomul 33:25

Ti s-a întâmplat şi ţie să te trezeşti dimineaţa, să te uiţi la lista cu tot ce ai de făcut şi apoi să te întrebi cum vei putea reuşi să parcurgi devoţionalul? Mie mi s-a întâmplat.

Am crezut că după ce nu voi mai avea copii mici de crescut voi putea fi mai stăpână pe timpul meu. Probabil că am fost foarte confuză! Deşi în prezent se spune că sunt pensionară, aceasta este doar o categorie în care sunt încadrată. Pensionarea înseamnă programări, timp care trece – ştiţi la ce mă refer! Sunt sigură că şi voi vă întrebaţi adesea: Cum voi putea să fac totul astăzi?

Pe vremea când eram o mamă tânără, îmi amintesc că mama mea îmi spunea: „El ţi-a dat putere pentru ziua de astăzi.” Atunci nu am înţeles foarte bine ce spunea. De fapt, doar parcurgeam responsabilităţile stabilite pentru acea zi şi seara cădeam în pat epuizată. Totul fusese făcut, dar pe atunci nu îmi dădeam seama că Domnul era interesat chiar şi de o mamă supărată cu copilaşi mici.

Sunt recunoscătoare pentru credincioşia şi răbdarea pe care Dumnezeu a avut-o cu încetineala cu care învăţam eu. Acum ştiu că, orice îmi rezervă ziua care îmi stă în faţă, El deja s-a ocupat de totul pentru mine – dacă mă voi abţine să nu intervin. El îmi spune: „Opriţi-vă şi să ştiţi că Eu sunt Dumnezeu!” (Psalmii 46:10). Este greu – da, foarte greu – ca o persoană căreia îi place să fie la cârmă să Îl permită lui Dumnezeu să preia controlul! Prin studiu am aflat că nu este suficient doar să stau liniştită, ci trebuie să mă opresc! Dar cine are timp să se oprească când lista cu lucruri de făcut este atât de lungă? Acum învăţ că, dacă nu mă opresc, nu voi vedea, auzi şi simţi ce plan are Dumnezeu pentru mine.

În zilele în care mă simt copleşită, stresată şi epuizată chiar de la începutul zile, Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru făgăduinţele Sale: „Dumnezeul cel veşnic este un loc de adăpost şi sub braţele Lui cele veşnice este un loc de scăpare” (Deuteronomul 33:27).

Este mult mai uşor să întâmpini orice îţi vine în cale când te opreşti să îţi aminteşti că Dumnezeu are totul sub control! La sfârşitul zilei descopăr că sunt obosită în mod plăcut, dar nu mai sunt epuizată. Pot simţi braţele lui Dumnezeu care m-au ţinut şi m-au purtat pe tot parcursul zilei.

Ce Dumnezeu minunat avem!

Wilma Kirk Lee


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.