„Bucurați-vă neîncetat și aduceți-I mulțumire”

El le întocmeşte inima la toţi şi ia aminte la toate faptele lor. – Psalmii 33:15

De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu. – Romani 8:28

Soţul meu, Vladimir, avea cincizeci şi şase de ani. S-a îmbolnăvit brusc şi a trebuit să chemăm ambulanţa. Medicul de pe ambulanţă ne-a spus că a făcut un perinfarct. În acea zi de luni, eu şi copiii ne-am rugat neîncetat. Puteam să îl vizităm doar treizeci de minute, între ora 12 şi 12:30, şi urma să îl mai vedem doar marţi. M-am bucurat foarte mult să văd că Vladimir se simţea bine. Doctorul mi-a spus că starea lui era stabilă. Miercuri am sunat la spital să întreb dacă îi puteam aduce haine soţului meu. Un doctor a spus: „Soţul dumneavoastră nu mai are nevoie de nimic… niciodată.” Nu am înţeles. Doctorul a mai adăugat: „A murit.” „Cum?” De-abia puteam vorbi când doctorul mi-a spus că Vladimir a murit la ora 22:30, cu o seară înainte. „Ce să fac?” am întrebat eu şocată. El mi-a spus: „Mergeţi la morgă”, şi apoi a închis. Nu îmi amintesc cum am ajuns la morgă, unde responsabila era foarte supărată că am venit „atât de târziu”. I-am spus că nu mă anunţase nimeni. Iritată, a spus că va trimite o notificare doctorului principal.

Nu îmi amintesc foarte bine înmormântarea. Picioarele nu m-au ajutat să mă ridic. Mi-am amintit de un verset din Biblie care spunea: „Bucuraţi-vă întotdeauna” şi „în orice aduceţi mulţumire”. Eu strigam în sinea mea: Cum, Doamne? Cum este posibil să mă bucur când am pierdut o persoană atăt de dragă mie? Ar fi absurd! Să mă bucur că am trăit împreună treizeci de ani şi nu ne-am certat niciodată? Să mă bucur că anii în care am fost împreună au trecut mult prea repede?

Apoi mi-a venit un gând foarte clar în minte: Bucură-te negândindu-te la ce ai pierdut, ci mai degrabă bucură-te şi mulţumeşte pentru ce ai avut. Deşi durerea era mare în acele momente, în timp s-a mai diminuat. Mi-a fost mai uşor să îmi amintesc de momentele plăcute.

Acum, Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ce am avut. Dumnezeu este prea mare şi prea înţelept să facă greşeli şi El nu va lăsa ca durerea să ne distrugă. El spune: „Eu sunt Mângâietorul şi Ajutorul tău în fiecare zi.”

Liudmila Verlan


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.