Cât valorez cu adevărat?

Aşa că nu mai ești rob, ci fiu; şi dacă eşti fiu, eşti şi moştenitor prin Dumnezeu. – Galateni 4:7

Observ în calendar că programarea pentru controlul medical anual este în doar câteva zile. Apoi îmi amintesc că doctorului meu îi place ca întotdeauna să îmi fac un set de analize cu o săptămână înainte de consult. La momentul consultului, eu şi el ţinem amândoi în mână o copie a rezultatelor. Este o hârtie cu termeni medicali (pe care eu nu îi înţeleg) în partea stângă, iar în partea dreaptă sunt afişate valorile normale. Rândul din mijloc îmi captează întotdeauna atenţia: „Valoarea dumneavoastră.”

Mintea mea se abate de la numerele de pe pagină, pe care nu le înţeleg, la valoarea mea în ochii lui Dumnezeu. Pe vremea când eram în internatul de fete de la un colegiu creştin din Vestul Mijlociu, pe peretele din coridor era un mozaic cu un verset biblic care spunea astfel: „Fata împăratului este plină de strălucire înăuntrul casei împărăteşti” (Psalmii 45:13). Şcoala generală am făcut-o în Canada şi am crescut cu imnul „God Save the Queen”. Dintotdeauna am fost fascinată de familia regală, aşa că citirea versetului biblic, în fiecare zi, în care eram numită fiica împăratului m-a făcut să stau dreaptă şi să intru în sala de clasă întotdeauna cu un zâmbet pe buze.

Uneori, femeile se luptă să se simtă valoroase în faţa celorlalţi. Chiar şi femeile care sunt împlinite au zile mai puţin bune. Dar iată un lucru constant care nu se va schimba niciodată: „Iată că te-am săpat pe mâinile Mele” (Isaia 49:16). Uau! Cât de uimitor! Numele meu nu poate fi şters din palmele lui Dumnezeu, nu poate fi scos sau spălat. Este mai tare chiar decât un tatuaj! Numele meu este acolo pentru totdeauna! El promite că niciodată nu ne va uita!

Citeşte ce spune Dumnezeu despre tine:

„Voi, pe care v-am luat în spinare de la obârşia voastră,
Pe care v-am purtat pe umăr de la naşterea voastră:
Până la bătrâneţea voastră Eu voi fi Acelaşi,
Până la cărunteţea voastră vă voi sprijini.
V-am purtat şi tot vreau să vă mai port…” (Isaia 46:3,4).

Ce altceva ne-am dori?

„Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu” (Ioan 1:12). Faci parte din familia regală – eşti fiică de împărat! Stai dreaptă şi zâmbeşte!

Roxy Hoehn


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.