Salvată de un înger

Îngerul Domnului tabără în jurul celor ce se tem de El şi-i scapă din primejdie. – Psalmii 34:7

Eram în al treilea an la un colegiu creştin din Alabama unde studiam asistenţa medicală. Locuiam în clădirea Carter Hali. Toată camera de cămin în care locuiam era doar a mea, deoarece colega mea de cameră a abandonat şcoala din lipsa banilor.

Mi-a plăcut să fiu singură în cameră, pentru că toată viaţa mea am împărţit camera cu altcineva. Dormeam în patul de lângă fereastră şi raftul de cărţi era pe peretele meu, chiar lângă pat. Majoritatea manualelor mele de asistenţă medicală erau foarte mari şi foarte grele. Într-o zi am observat că raftul de cărţi se înclinase puţin spre patul meu, dar nu i-am acordat prea multă atenţie. În fiecare zi, după cursuri, mă întorceam în cameră şi puneam cărţile pe raft, nebăgând de seamă că raftul părea să se încline tot mai mult în fiecare zi.

Într-o seară m-am culcat, ca de obicei. Chiar nu îmi amintesc ce s-a întâmplat după aceea. Tot ce ştiu este că, dintr-odată, m-am trezit pe hol, ţipând. Fetele au ieşit din camerele lor pentru a vedea de unde venea gălăgia.

„Ce s-a întâmplat?” m-au întrebat mai multe. „Eşti bine?” „Ai avut un vis urât?” Acestea erau întrebările la care a trebuit să răspund! Nu am idee cum am ajuns pe hol sau de ce stăteam acolo, ţipând şi tremurând ca varga.

Apoi, după o vreme, m-am aventurat să intru în cameră. Doar atunci am descoperit ce m-a determinat să ies ca săgeata pe uşă. Raftul de cărţi căzuse de pe perete pe patul meu, împreună cu manualele grele de asistenţă medicală!

Atunci mi-am dat seama ce s-a întâmplat cu adevărat. Îngerul meu păzitor m-a scos cumva din pat, a deschis uşa şi m-a lăsat în hol. Îngerul meu păzitor mi-a salvat viaţa în acea noapte!

Psalmii 91:11,12 ne dă următoarea făgăduinţă: „Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale şi ei te vor duce pe mâini ca nu cumva să-ţi loveşti piciorul de vreo piatră.” Sau, în cazul meu, să nu fii lovită în cap de raftul în cădere!

Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru îngerul meu păzitor care întotdeauna m-a protejat.

Deniece G. Anderson


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.