Prețul slujirii

Dumnezeul nădejdii să vă umple de toată bucuria şi pacea pe care o dă credinţa, pentru ca, prin puterea Duhului Sfânt, să fiţi tari în nădejde! – Romani 15:13

În urmă cu douăzeci şi doi de ani, când Dumnezeu m-a chemat să slujesc în Departamentul Misiunea Femeii şi să călătoresc din ţară în ţară pentru a le încuraja, hrăni şi îmbărbăta pe surorile din întreaga lume, ştiam că, în cele din urmă, am ajuns acasă. Aveam încredinţarea că aceasta era lucrarea la care mă chema Dumnezeu.

Am mai avut parte şi de binecuvântarea de a călătorii în toată lumea şi a cunoaşte diferite culturi. Călătoriile în jurul lumii sunt un lucru la care am visat de când eram copilă şi stăteam la orele de geografie şi istorie, dar Dumnezeu a fost Cel care a transformat totul în realitate. Ştiu că mulţi dintre prietenii mei cred că am o slujbă de vis şi unii chiar îmi invidiază activitatea. Dar există şi un preţ pe care îl plăteşti pentru călătoriile în toată lumea pentru a le sluji semenilor. Astăzi, când stau într-o cameră de hotel în Almaty, Kazakhstan, sunt foarte conştientă de acest preţ. Pentru unii dintre noi, care suntem implicaţi în slujirea mondială, preţul poate fi la nivel fizic, emoţional şi chiar spiritual. Dar astăzi mă gândesc la preţul emoţional pe care îl plătim.

În urmă cu câteva zile, fiind în Kyrgyzstan, am întâlnit o mamă şi pe copiii ei. Această femeie ţinea cu multă dragoste în braţe un băieţel de zece luni, care suferea de hidrocefaiie. În timp ce îl hrănea, mi-a povestit cât de mult îşi dorea să îl vadă vindecat. Ea ştia că doctorii o puteau ajuta, dar soţul ei nu credea în doctori. În schimb, el a spus că doar Dumnezeu îl putea vindeca pe fiul lor dacă acela era planul Lui. Mi s-a frânt inima când am văzut durerea de pe faţa ei în timp ce mi-a cerut să ne rugăm. Ne-am rugat pentru ea şi pentru fiul ei, cerându-I lui Dumnezeu să îi schimbe gândirea tatălui, astfel încât acest băieţel frumos să aibă şansa de a trăi viaţa pe care Dumnezeu a plănuit-o pentru el.

Aş putea să vă spun experienţele multor femei care trăiau într-un mediu abuziv, femei cu probleme de sănătate aflate în fază terminală, femei care luptă cu sărăcia şi femei care nu mai văd nicio speranţă în viaţă. Le ascult şi mă rog cu fiecare dintre ele, dar preţul emoţional este mare. Deşi îmi doresc nespus să fiu de ajutor, cu ochii plini de lacrimi şi cu inima împovărată trebuie să fac un pas înapoi, punând aceste suflete preţioase în mâna lui Dumnezeu, Singurul care le poate ajuta. Ah, aştept cu mult dor ziua în care El făgăduieşte să nu mai fie durere sau suferinţă! Vom trăi o viaţă de bucurie veşnică şi vom uita lucrurile dureroase din trecutul nostru.

În Cuvântul lui Dumnezeu găsesc vindecare pentru durerea pe care pare că nu o pot rezolva. Făgăduinţele Lui sunt puterea mea. Vino curând, Doamne Isuse!

Heather-Dawn Small


Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.