Comoara din junglă

De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. – Romani 8:28

La o adunare de tabără organizată de biserică în jungla din Sri Lanka, unde eu şi soţul meu pastor slujeam ca misionari, am observat o fetiţă în mulţimea adunată în jurul maşinii noastre. Micuţă şi slabă, cu ochi trişti şi singuratici, ea s-a uitat cu o dorinţă în ochii ei direct la ursuleţul Winnie the Pooh care se vedea pe geamul din spate al maşinii. Băieţelul nostru, Stephen, a început să vorbească cu ea, dar privirea ei era aţintită spre ursuleţul din geam. El i-a făcut semn cu mâna să intre în maşină, unde i-a dat ursuleţul. Ea a strâns cu gingăşie ursuleţul blănos şi moale.

„O putem lua acasă?” m-a întrebat Stephen. „Ştii că eu m-am rugat pentru o surioară şi acum Isus mi-a răspuns rugăciunii!” A încuiat uşile maşinii ca nu cumva să „scape” noua lui prietenă. După ce am aflat că o altă familie de misionari se îngrijea de micuţa orfană fragilă, i-am întrebat, la insistenţele lui Stephen, dacă fetiţa ar putea veni în vizită la noi câteva zile. Ei au fost de acord şi ne-au adus o pungă mică din hârtie în care erau, din păcate, toate lucrurile ei. Când familia de misionari ne-a contactat o săptămână mai târziu pentru a întreba când să vină după fată, le-am spus că ne-am cercetat bine inimile şi mica noastră comoară din junglă s-a lipit de noi atât de tare, încât nu voiam să ne mai despărţim de ea. Aşa că am adoptat-o ca fiică a noastră şi sora lui Stephen. Când am zburat în Statele Unite în concediu, ea a mers la tribunal, împreună cu alţi patru sute de oameni, şi a depus jurământul pentru a fi cetăţean al Statelor Unite; mâna ei micuţă ţinea cu mândrie un mic steag american. Ce sărbătoare plină de daruri şi baloane am avut după aceea!

Mi-aş dori să pot spune că apoi am trăit fericiţi până la adânci bătrâneşti, dar încă ne aşteaptă multe încercări pe cale şi multe lacrimi vor mai curge. Totuşi lecţia pe care am învăţat-o cu toţii ne-a adus mai aproape unii de alţii şi de Tatăl nostru ceresc. Se spune că Leonardo da Vinci a afirmat următoarele: „Obstacolele nu mă pot strivi; fiecare obstacol produce o rezolvare riguroasă. Cel care este concentrat doar pe o stea nu îşi va schimba părerea.”

Dacă şi tu te gândeşti să adopţi o comoară în familia ta, aş vrea să te încurajez să păşeşti înainte în Domnul. Nu există chemare mai înaltă. Vei avea de înfruntat greutăţi şi încercări, dar „prin rănile Lui suntem tămăduiţi” (Isaia 53:5). Mai mult, dimineaţa aduce bucurie.

Patty L. Hyland

Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.