Trimite-l pe Gabriel, acum!

Înainte ca să Mă cheme, le voi răspunde; înainte ca să isprăvească vorba, îi voi asculta! – Isaia 65:24

Familia mea a ajuns în Nairobi, Kenya, pe 22 august 1990. Eram acolo pentru a sluji ca misionari studenţilor bisericii noastre care frecventau universităţi publice. Ray, soţul meu, era capelan al bisericii din acea zonă. Chiar înainte de încheierea celor şapte ani de slujire în acel loc, am plecat într-o vacanţă de familie în Mombasa, pe coasta Kenyei. Ziua de naştere a fiului nostru mai mic, Andrew, era pe 16 august, adică în ultima zi a călătoriei.

Am hotărât să plecăm spre casă mai devreme, pentru că nişte prieteni, care au fost atacaţi, bătuţi şi jefuiţi în urmă cu câteva săptămâni, ne-au avertizat să nu ne prindă întunericul pe drum. Dar noi am tot oprit pentru a ne cumpăra suveniruri. Se făcea tot mai târziu şi eu începusem să mă neliniştesc. Ultima noastră oprire a fost la o benzinărie. Porniţi apoi la drum, am auzit un psuee! de la una din roţi. Ştiam că nu este de bine. Ray şi Ricky, fiul nostru cel mare, au ieşit din maşină pentru a schimba roata. Dar au descoperit că erau două roţi dezumflate!

Ah, Doamne! Era clar că hoţii puseseră o scândură cu cuie pe drum. Eu şi Andrew am rămas în maşină, în spate, tremurând şi rugându-ne, în timp ce Ray şi Ricky au încercat să oprească vreo maşină care trecea pentru a ne ajuta. Nu a oprit nimeni, ştiind cu toţii ce li s-a întâmplat în trecut şoferilor care au oprit în acea zonă. Am strigat la Dumnezeu: „Doamne, ai milă! Trimite-l pe Gabriel, acum!”

În scurt timp a oprit un camion mare cu doi bărbaţi. Ne-au rugat să mergem cu ei. Eu şi Andrew, împreună cu cele două roţi dezumflate, am mers cu ei până la benzinăria din care plecaserăm noi. Dar Ray şi Ricky au rămas la maşină. În tot acest timp ne-am rugat pentru siguranţa lor. În loc să ne lase la benzinărie şi să îşi continue drumul, cei doi bărbaţi (îngeri?) au rămas cu noi, au dus roţile la umflat şi ne-au dus înapoi la maşină, unde îi lăsaserăm pe Ray şi Ricky.

Apropiindu-ne de zonă, am văzut ceva incredibil! Un alt camion (un alt înger?), oprind să ajute, şi-a parcat maşina de-a lungul drumului, blocând traficul pe ambele părţi! Se formase o coloană de aproximativ un kilometru de maşini şi camioane pe ambele sensuri! Cam doisprezece oameni, având diverse arme de apărare, îi păzeau pe fiul şi pe soţul meu lângă maşină. Câţiva bărbaţi au ridicat maşina şi alţii au pus roţile. L-am lăudat pe Dumnezeu pentru că a trimis îngeri să ne protejeze!

Joan Collins-Ricketts

Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.