Domnul ne va purta de grijă

Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare. – Isaia 41:10

În luna iunie a anului 1998, familia noastră s-a dus la un colegiu creştin din India pentru ca soţul meu şi cele două fiice ale noastre să poată studia. La acea vreme eu lucram ca profesoară de biologie la un liceu. După ce ne-am mutat, am făcut cerere pentru un post la şcoală. Conducerea şcolii mi-a răspuns că îmi puteau oferi ceva de lucru pentru o mică sumă lunară. Dar nu era suficientă pentru a susţine trei membri din familie la şcoală. Aceea a fost o vreme de încercare pentru noi. Nu ne-am pierdut credinţa, ci am continuat să ne rugăm ca Dumnezeu să ne poarte de grijă. Au trecut două săptămâni. Apoi, pe 14 iulie, am fost vizitaţi de doi bărbaţi. În timpul discuţiei, ei au sugerat să îl contactez pe directorul unui liceu din apropiere şi a unui colegiu şi să îl întreb dacă nu aveau vreun post liber.

Ziua următoare, în campusul din Salisbury Park, directorul mi-a spus că la toate materiile aveau prea mulţi profesori, totuşi aveau nevoie de un profesor de matematică. Eu le predasem matematică copiilor mei când erau mici, dar nu era o materie în care eram specializată. Dacă spuneam că nu puteam să predau matematica, pierdeam ocazia de a avea un loc de muncă; dacă spuneam că pot, probabil că nu ar fi fost corect pentru elevii de la acea şcoală. Dar eram într-o situaţie dificilă. Am cerut să mă uit puţin printr-un manual din care trebuia să predau. Multe dintre lecţii îmi păreau cunoscute, aşa că am fost de acord să predau. Am fost trimisă în sala de clasă împreună cu directorul şcolii, care studia modul meu de a preda şi răspunsurile elevilor. După aceea, el m-a recomandat mai departe şi mi s-au dat orele de ştiinţă şi matematică la clasa a treia.

Ce uşurare pentru familia noastră! Dumnezeu a făcut o minune pentru noi. Din acea zi am devenit profesoară de matematică. Deşi zilele sunt lungi şi obositoare din cauza navetei, am acceptat situaţia pentru a-mi putea susţine familia. Mi-a plăcut mult munca mea şi am devenit una dintre profesoarele preferate de elevi din şcoală. Prin acel loc de muncă, Dumnezeu ne-a oferit ajutor intr-un moment în care eram în dificultate financiară şi a revărsat multele Sale binecuvântări asupra noastră. Le mulţumesc Domnului şi directorului şcolii că m-au ajutat să îmi susţin familia. De atunci nu am rămas niciodată fără loc de muncă şi nici nu mi-am pierdut salariul.

Făgăduinţele lui Dumnezeu s-au împlinit în viaţa mea. Bunătatea Lui faţă de noi a îndeplinit făgăduinţa din imnul: „Domnul te va păzi”. El te va păzi şi îţi va purta de grijă şi ţie.

Uma Chinnaiah

Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.