Exprimă-te!

Avem felurite daruri, după harul care ne-a fost dat. – Romani 12:6

https://youtu.be/FbLU9owlwIw

Astăzi, într-un magazin mare, stăteam la coadă la casă în spatele unei mame tinere. Nu doar că avea căruciorul plin de cumpărături şi o fetiţă scumpă, de patru ani, în acelaşi cărucior, dar mai avea şi un bebeluş de doar câteva săptămâni în scoica ataşată căruciorului.

Fetiţa tot spunea, cu voce tare: „Scooby Doo!” Tânăra mamă a rugat-o pe fetiţă să înceteze sau cel puţin să nu mai ţipe. Copila s-a uitat la mama ei şi i-a spus cu inocenţă: „Dar am nevoie să mă exprim!”

Desigur, nu mi-am putut ascunde zâmbetul, în special după ce mama ei i-a răspuns: ,Atunci, te rog să te exprimi în linişte.”

„Scooby Doo!” a început fetiţa să repete din nou, acum într-un şoptit exagerat. Cred că problema era de fapt că fetiţei îi era greu să împartă lumina reflectoarelor cu noul frăţior sau noua surioară. Dar nu ştiu unde a auzit această fetiţă de nevoia de a „se exprima”.

Poate ne vine să zâmbim auzind explicaţia ei, dar adevărul este că noi toţi simţim nevoia de a ne exprima şi o facem în moduri diferite. Nu, nu toţi suntem la fel de gălăgioşi sau deschişi ca acea fetiţă. Dar ştiu un lucru: cu toţii am primit talente individuale, deoarece Isus vrea să le folosim pentru El. Când le împărtăşim altora – în manieră proprie – ce a făcut Dumnezeu pentru noi, vom trăi pacea, bucuria şi tăria Lui şi vom avea un simţământ de siguranţă. Ba, mai mult, cei din jurul nostru care aud exprimarea dragostei şi a aprecierii noastre faţă de Hristos vor simţi aceleaşi lucruri.

Faptul că Isus are nevoie de noi este o veste bună pentru mine. Cu toţii trebuie să ne simţim necesari. Chiar este nevoie de noi, căci suntem preaiubiţii copii din familia lui Dumnezeu. „Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl: să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem” (1 Ioan 3:1). Dumnezeu are nevoie de noi, în calitate de copii ai Săi, pentru a ne aduce contribuţia la binele şi dezvoltarea familiei. Noi suntem membri utili familiei lui Dumnezeu şi El ne-a dat daruri speciale pe care le putem folosi pentru a îmbogăţi vieţile celor din jur. Unii dintre noi vom face acest lucru în tăcere, şi alţii poate vom simţi nevoia să strigăm în gura mare: „Scooby Doo!” Oricare ar fi talentul pe care ţi l-a dat Dumnezeu pentru slava Sa, ia-ţi inima în dinţi şi exprimă-te!

Grace Keene

Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.