[marţi, 30 iunie] Creștem când oferim

 

 

Marea Moartă se află la cea mai joasă altitudine de pe pământ – 427 de metri sub nivelul mării. Râul Iordan străbate Marea Galileei și își continuă traseul în jos, prin Valea Iordanului, până se varsă în Marea Moartă.

 

Climatul secetos și fierbinte, caracterizat de un soare arzător și condiții de deșert, face ca apa să se evapore rapid. Deoarece conținutul de sare și minerale al Mării Moarte este de 33,7%, prea puține vietăți supraviețuiesc în ea. Nu există pești și nici plante, ci doar niște microbi și bacterii pe fundul apei.

 

La fel stau lucrurile și pe plan spiritual. Dacă harul lui Dumnezeu care se revarsă în viața noastră nu curge mai departe spre alții, noi vom stagna și vom deveni aproape fără viață, așa cum este Marea Moartă. Fiind creștini, nu trebuie să trăim așa.

 

4. Spre deosebire de ceea ce se întâmplă la Marea Moartă, ce se întâmplă cu credincioșii care primesc „râurile de apă vie” care vin de la Hristos?

 

Ioan 7:37,38

37 În ziua de pe urmă, care era ziua cea mare a praznicului, Isus a stat în picioare şi a strigat: „Dacă însetează cineva, să vină la Mine şi să bea. 38 Cine crede în Mine, din inima lui vor curge râuri de apă vie, cum zice Scriptura.”

 

Luca 6:38

”Daţi, şi vi se va da; ba încă vi se va turna în sân o măsură bună, îndesată, clătinată, care se va vărsa pe deasupra. Căci cu ce măsură veţi măsura, cu aceea vi se va măsura.”

 

„Dumnezeu putea să aducă la îndeplinire lucrarea de salvare a păcătoșilor și fără ajutorul nostru, dar, pentru ca noi să ne formăm un caracter ca al lui Hristos, trebuie să fim părtași la lucrarea Lui. Pentru a putea intra în bucuria Lui, bucuria de a vedea ființe răscumpărate prin jertfa Sa, trebuie să luăm parte la eforturile Lui pentru răscumpărarea lor.” – Ellen G. White, Hristos, Lumina lumii, p. 142

 

„Cei care doresc să fie biruitori trebuie să renunțe la ei înșiși, iar singurul mod în care pot realiza această mare lucrare este să fie mai interesați de mântuirea semenilor lor.” – Ellen G. White, Principiile fundamentale ale educației creștine, p. 207

 

Noi creștem atunci când le spunem și altora ce a făcut Hristos în viața noastră. Dacă ținem seama de tot ce ni s­-a dat în Hristos, ce ne­-ar putea reține de la le oferi și altora din ce am primit? Doar egoismul nostru. În timp, dacă noi nu le spunem și altora despre credința pe care o avem, viața noastră spirituală va deveni la fel ca Marea Moartă.

 

Tu le-ai vorbit altora despre Hristos, te-ai rugat cu ei, i-ai ajutat în problemele lor? Care au fost experiențele tale? Ce impact au avut ele asupra credinței și a umblării tale cu Domnul?