[joi, 23 iulie]

 

 

Ce părere ai despre biserica în care mergi Sabat de Sabat? Găsești răspuns întrebărilor și frământărilor tale? Îl cunoști mai bine pe Dumnezeu prin participarea ta acolo? Simți că ai un rol important în răspândirea dragostei lui Dumnezeu în lume? Așa ar trebui să fie biserica. Însă creștinii sunt oameni și de multe ori biserica nu reușește să atingă idealul.

 

Biserica nu este desăvârșită pentru că nici noi, membrii ei, nu suntem desăvârșiți. Sfatul pe care i l-a dat Pavel lui Timotei în 1 Timotei 4:12-14 ne amintește că tinerii nu sunt doar spectatori în biserică, ci că au un rol important de îndeplinit. De altfel, ei pot fi chiar un exemplu pentru membrii bisericii mai în vârstă! Gândește-te la exemplul pe care îl poți da împreună cu prietenii tăi în biserică. Ce poți să faci pentru ca biserica ta să devină un loc plăcut?

 

Faptul că biserica nu este perfectă nu trebuie să te descurajeze. În același timp, nu trebuie să aluneci nici pe partea opusă, și anume să îți spui că, dacă biserica oricum nu este perfectă, nici tu nu ar trebui să „îți bați capul prea mult”. Întotdeauna vei întâlni oameni imperfecți, atât în afara bisericii, cât și în interiorul ei. Dar modelul tău nu este un om, ci Hristos. Ținta ta ultimă nu este lumea asta, ci Împărăția cerurilor. Lupta ta nu este să îi depășești pe cei din jur, ci pe tine însuți/însăți. De ce să nu fii tu un model de urmat pentru alții?