[vineri, 20 decembrie]

 

 

Gândește-te la un adult pe care îl respecți. Nu la cineva perfect sau care le are pe toate, ci la o persoană onestă, căreia îi pasă de tine și care Îl iubește pe Dumnezeu. Poate fi unul dintre părinții tăi, un unchi sau o mătușă, un prieten de-al părinților, instructorul, pastorul sau altcineva din biserică.

 

Partea următoare ți se va părea, poate, dificilă (mai ales dacă nu ești foarte apropiat de această persoană sau dacă ești mai timid). Du-te la persoana respectivă și spune-i: „Aș vrea să rămânem puțin împreună și să vorbim despre ceva”. Sau folosește o ocazie în care sunteți împreună și spune-i: „Uneori, am nevoie să vorbesc cu cineva mai mare despre anumite lucruri. Aș putea vorbi cu tine (dumneavoastră)?” Stabiliți o oră la care să vă întâlniți și să stați de vorbă. Cere-i să se roage pentru tine sau împreună cu tine despre ceea ce se întâmplă cu viața ta acum.

 

Un adult creștin de încredere, cu care să poți vorbi despre îngrijorările tale și care să îți dea sfatul potrivit, poate însemna foarte mult în găsirea unor soluții. Dacă nu ai pe nimeni cu care să poți vorbi acum, începe să faci săpături.

 

 

Mentor posibil

 

 

Nume

 

 

Ce admir la această persoană

 

 

Cum aș putea să o abordez