[joi, 27 iunie]

 

 

Dumnezeu dorește să Își vadă Împărăția aici, pe pământ. La fel de mult, dorește să îi vadă pe copiii Săi cooperând și iubindu-se unii pe alții atât cât pot. El dorește chiar să prosperăm în tot ce alegem să întreprindem. Este adevărat, El dorește să reușim. Dar nu uita: succesul plăcut lui Dumnezeu este foarte diferit de definiția lumească a succesului. El nu ține de bani, de influență sau popularitate. Ci vizează felul în care iubim și transmitem harul pe care ni l-a oferit Dumnezeu. El dorește să fii un reprezentant minunat pentru El. Ştie că, într-o zi, cineva se va uita la tine și va înțelege cum este Dumnezeu datorită faptelor tale. Ce responsabilitate impresionantă! Dar El nu ne va părăsi. Niciunul dintre noi nu este demn de dragostea și de harul pe care El ni le-a dăruit, însă putem încerca să trăim la înălțimea așteptărilor Sale cu privire la noi.

 

Spiritul de competitivitate, în sine însuși, nu este rău, însă atitudinea și scopurile noastre îl pot degenera repede, pentru că Diavolul încearcă mereu să ne prindă în capcana propriei naturi omenești. Trebuie să te analizezi pentru a afla ce urmărești prin ce alegi să faci și a aprecia dacă aceasta își are locul în Împărăția lui Dumnezeu. El a făgăduit că va fi chiar lângă tine în tot ce întreprinzi și că îți va oferi putere prin Duhul Său. Ce făgăduință încurajatoare!

 

Caută în Biblie și notează pe rândurile de mai jos un verset care să transmită cel mai bine un principiu cu privire la succes sau competiție.