[joi, 28 martie]

 

 

În Judecători, capitolul 6, se relatează despre vizita unui înger la Ghedeon, care, pe atunci, se ascundea de armata Madianului. El l-a îndemnat pe Ghedeon să fie un războinic puternic și să elibereze Israelul de cotropitori.

 

Gândește-te puțin! Un înger îi cere unui tip care nu știe cum să se ascundă mai bine să devină un războinic puternic și să elibereze națiunea de o întreagă armată de soldați fioroși! Nu are sens. Însă pentru Dumnezeu, are foarte mult sens. Pentru că El ne vede prin ochii Săi divini. El vede potențialul pe care îl avem atunci când suntem folosiți de El, nu starea noastră prezentă. Când te privește, Dumnezeu nu te percepe ca un adolescent nesemnificativ. El îl vede pe copilul Său, un copil cu potențial maxim. Vrei să-I permiți lui Dumnezeu să-Şi împlinească planurile pe care le are cu tine?

 

Dumnezeu caută încă și astăzi conducători ca Ghedeon. S-ar putea să nu arate că au stofă de conducător. S-ar putea să se ascundă și ei. Însă Dumnezeu vede dincolo de ascunzători, până în inima noastră. El știe cine se va lăsa folosit de Duhul Său. Războiul de astăzi nu este o bătălie pe câmpul de luptă, ci este o confruntare între bine și rău. Nu este un război pentru pământ, ci unul pentru suflete. Şi tu ești un agent în această luptă. Dumnezeu l-a folosit pe Ghedeon cu mii de ani în urmă. El te poate folosi și pe tine astăzi.

 

Notează trei calități sau aptitudini ale tale care ar fi de folos pentru împlinirea planului lui Dumnezeu pentru lume!