Vești misionare – 21 noiembrie 2020

Înviere în Indonezia

de Andrew McChesney

Doi studenți misionari și-au salutat cu bucurie coordonatorul, pe Sungbae Gee, când acesta a sosit în satul lor din junglă, pe insula indoneziană Papua.
– Pastore, avem o veste minunată pentru tine! a spus Santos, un student misionar de douăzeci și doi de ani de la Universitatea Adventistă Klabat, de pe insula Sulawesi. Ne-am rugat pentru o fetiță de opt ani decedată și a înviat!
Sungbae, un misionar din Coreea de Sud, care slujea ca director al Mișcării Misionare 1 000 în Indonezia, tocmai sosise într-un avion mic și mersese pe jos două zile și o noapte ca să ajungă în satul din districtul Samir, din Papua. Venise să îi instruiască pe studenți la jumătatea programului misionar de un an, dar, mai întâi, a vrut să afle despre această fetiță.
Studenții misionari i-au povestit că, în urmă cu câteva zile, se întâmplase ceva îngrozitor. La întoarcerea de la o vizită, îi găsiseră pe săteni plângând și jelindu-se în coliba șefului satului. Sătenii o jeleau pe fiica șefului. Naomi murise în urmă cu două ore și era întinsă pe podeaua colibei. Un vraci îi conducea în incantație.
Studenții au început să plângă. Tânjeau ca sătenii să se întoarcă de la zeii lor morți, de la zeii copaci și animale, și să se încreadă în Dumnezeul cel viu al cerului. Santos și prietenul lui s-au așezat lângă trupul lui Naomi. Santos a ridicat-o încet și a ținut-o în brațe. „Doamne, Te rog, fă o minune pentru săteni! Le-am ținut studii biblice și ne-au ascultat. Arată-le că ești mai puternic decât copacii și animalele!”
Misionarii s-au rugat timp de două ore, ținând trupul lui Naomi și plângând. Au cântat imnul „Isus trăiește”. Sătenii au rămas impresionați de lacrimile, rugăciunea și imnul lor. Dintr-odată, Naomi s-a trezit. S-a uitat la mama ei care era înmărmurită. „Mamă, mi-e foame!” a spus ea.
Tatăl ei, șeful, era uimit. Văzuse cu ochii lui ceva mai puternic decât copacii și animalele.
Șeful satului i-a adunat pe săteni pentru studii biblice la sosirea lui Sungbae. Toți cei cincizeci și șapte de adulți din sat și-au predat inima lui Isus.
„A fost o minune!” spune Sungbae, acum președintele Seminarului și Colegiului Adventist din Pakistan. „Unii oameni pot crede că învie rile aveau loc doar acum două mii de ani, dar minuni de acest fel au loc și astăzi, dacă ne punem toată credința în Dumnezeu.”
Vă mulțumim pentru darurile Școlii de Sabat care ajută la răspândirea Evangheliei în întreaga lume.