„Mă rog pentru tine!”


„Tatăl celui neprihănit se veselește și cel ce dă naștere unui înțelept se bucură. Să se bucure tatăl tău și mama ta, să se veselească cea care te-a născut.” (Proverbele 23:24,25)

Ascultă ediția audio aici.

În anul 2000, eram studentă, iar perioada sesiunii de examene însemna un mare stres pentru mine. Mă rugam intens, cu dorința de a fi un bun exemplu în fața colegilor și a profesorilor. Aveam nevoie de multă încurajare. În aceste condiții, luam cartela telefonică în mână și mergeam la un telefon public, ca să discut cu cea care mă înțelegea cel mai bine: mama! Îi spuneam de examenul ce va urma, de exigența profesorilor în evaluare, de teama că nu voi putea parcurge întreaga materie, de faptul că sunt obosită… Și câte alte temeri și frământări nu a auzit draga mea mamă în cei patru ani de facultate! Am uitat greul acelor zile, dar încă îmi răsună în ureche și în inimă vorba blândă a mamei: „Fii liniștită, mamă! Domnul îți va purta de grijă!” Din acel moment, răsuflam ușurată, dar știam că pentru ea urmau zile de post. Pentru fiecare: „Am reușit, mamă!” în orice examen al vieții, nu cred că i-am mulțumit suficient, dar slavă Domnului că încă o pot face!

Ellen White scria: „Oricare ar fi binecuvântările pe care le dă Domnul, El are încă rezerve infinite, un depozit inepuizabil din care putem să luăm mereu” (5MB, p. 64). Poate astăzi ai un „examen” de trecut, și nu unul ușor. Nu uita că Dumnezeu Își întinde privirile peste tot pământul și aranjează circumstanțele în așa fel, încât să ne conducă spre El! Când avem nevoie de susținere, El este lângă noi. Când avem nevoie de putere, El este lângă noi. Când avem nevoie de speranță, El este lângă noi.

Nu toți studenții au persoane dragi care să-i susțină. Azi poți alege să fii „părinte adoptiv” pentru un student și, pe parcursul unui an universitar, să-l sprijini prin rugăciune, prin mesaje de încurajare în timpul examenelor și chiar printr-o invitație la masă în familie.

Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS!

Provocare:

„Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

Mihaela Zaha
Conferința Banat

 



Cursuri pentru sănătate spirituală SOLASCRIPTURA.RO

Urmărește devoționalul video, precum și alte resurse creștine, pe youtube.com/resurse

Gândul de dimineață a fost preluat de pe devotionale.ro.